Bart Voorzanger: lettertype ‘schoolschrift’, en meer …

Lettertype “Schoolschrift”

Als je op school leert schrijven, leer je een lettertype aan dat je eigenlijk alleen tijdens de schrijfles tegenkomt. Zou het niet handig zijn als je leerlingen vaker teksten in dat handschrift voor kunt leggen?

schoolschriftplaatje

.

schoolschrift.zip

In het gezipte mapje dat u daarmee binnenhaalt zitten twee varianten van het font, beide in een TrueType en een OpenType-versie. En u vindt er een toelichting met daarin ook een aantal praktische aanwijzingen voor het gebruik die ik zeker even zou lezen.

© Voor commercieel gebruik van Schoolschrift reken ik €25,00. Bij niet-commercieel gebruik is dit font ‘donatie-waar’ – u bepaalt u zelf wat u ervoor over hebt. En als u niets kunt missen ben ik met een berichtje ook al blij. U kunt uw gift overmaken op:

rekening NL27TRIO0390476447
t.n.v. B. Voorzanger
o.v.v. ‘schoolschrift’.

Schrijfprogramma “Schoolschrijver”

Een écht handschrift is flexibeler dan een standaard-computerletter zijn kan. In bovenstaand voorbeeld ziet u dat het duidelijkst aan de ‘e’, die vrijwel nergens netjes aansluit op de letter ervoor, en aan bijvoorbeeld de ‘b’ en de ‘o’ die via een onnatuurlijk diepe bocht met de letter erna verbonden zijn.

schoolschrijverplaatje

© Schoolschrijver is shareware en dus niet gratis. Voor niet-commercieel gebruik betaalt u €5,=, voor commercieel gebruik €40,=, over te maken op:

rekening NL27TRIO0390476447
t.n.v. B. Voorzanger
o.v.v. ‘schoolschrijver’.

En nee, ik controleer op geen enkele manier of u inderdaad betaalt voor wat u gebruikt; dat is een kwestie van vertrouwen. Het programma herinnert u er wel telkens aan dat het niet gratis is. Als u mij na betaling een mailtje stuurt, krijgt u van mij een versie zónder die herinnering.

U kunt het pakket via een van de links hieronder downloaden en het uitproberen voor u besluit het te gebruiken. Lees daarbij vooral ook de bijgevoegde toelichting.

schoolschrijver voor Mac

schoolschrijver voor Windows